Βιοτεχνία Πρέκας,
περιοχή Βαρδάκα, Ερμούπολη, Σύρος, 84100
Κατάστημα
Χίου 4,  κεντρική αγορά Ερμούπολης
Τηλ. 2281087556 - 2281083380
prekasyr@otenet.gr
DESIGNED BY
PURPLESHEEP.GR
Prekas Syros
english languageimstagramfacebook
email us
telephone
26 Ιουνίου, 2022
Written by
NENA

Συνταγή Ψάρι με ξερή κάπαρη

Υλικά

•Ψάρια (σαβρίδια ή κολιοί)
•Αλεύρι
•Ξερή κάπαρη
•Κρεμμύδι, λάδι, ντομάτα, μαιντανό, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε νερό για 24 ώρες την ξερή κάπαρη. Αν δεν έχει ξαρμυρίσει αρκετά την βράζουμε λίγο, φτιάχνουμε μια σάλτσα ως εξής:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, την κάπαρη και λίγο ξύδι.
Δένουμε τη σάλτσα με λίγο αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό για να μην σβολιάσει. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια. Τα αφήνουμε αρκετή ώρα στη σάλτσα ώστε να ποτίσουν (τρώγονται και κρύα).
*η λιαστή κάπαρη χρησιμοποιούταν σε πολλές συνταγές που πλέον έχουν χαθεί…

Προσαρμογή συνταγής: Κώστας Πρέκας

BACK

Δες επίσης

Πολτός μάραθου

δείτε τα
προϊόντα μας

Παστελαριά Σύρου

η βιοτεχνία

η ιδέα

Κρατώντας ένα κλαδί κάπαρης